Vorige maand moest ik last minute een video schieten en monteren voor Bureau Branded en De Koffiemolen Alkmaar. Misschien heb je al wat voorbij zien komen. Als winnaar in de provincie Noord-Holland dingt De Koffiemolen mee naar de Nederlandse Horeca Prijs in de categorie voor koffiezaken.

Wat mij erg is bijgebleven is een uitspraak van de eigenaren, Roelof en Jacqueline, tijdens de opnamen. Zij vertelde over een festiviteit in hun winkelstraat welke drukte zou veroorzaken. Andere horecaondernemers uit de buurt wreven al in hun handen….OMZET!! Zij waren dan ook erg verbaasd dat De Koffiemolen juist vanwege die (verwachte) drukte besloten had om dicht te gaan. Collega ondernemers verklaarden hen voor gek maar de redenatie van Roelof en Jacqueline was: “Wij verkopen niet alleen koffie, maar ook geluk. Elke klant krijgt van ons een gelukspoppetje mee, wat symbool staat voor het persoonlijke contact en de sfeer die we willen bieden. Dat lukt niet op zo’n dag.” Wauw….

Ik geloof ook in het behouden van je eigen waarden boven snel geld verdienen. Branding gaat over het uitdragen van je waarden, er zijn geen quick fixes.