“De cirkel is nu rond” zei Louis van Gaal ooit in dichtvorm bij zijn terugkeer naar Ajax. Iets wat ik nu ook zou kunnen roepen. Ik hoop alleen wel dat ik iets langer dan Louis hier mag blijven zitten. Ik heb namelijk mijn werkplek verplaatst van studio thuis naar een heus bedrijfspand. Het speciale eraan, is dat ik hier meer dan 25 jaar geleden begon met mijn product en marketing avontuur in de muziek industrie. Ik heb hier mijn eerste producten en projecten leren managen, mijn audio skills verder ontwikkeld en kennis gemaakt met videoproductie.

Nu 26 jaar later huur ik in het exact hetzelfde gebouw een ruimte en er is weinig aan veranderd. Een super creatieve plek die karakter uitstraalt doordat alles nog is zoals toen. De wanden, deuren, radiatoren en kleuren zijn nog precies zoals in de 90’s, zij het met wat kleine upgrades (likje verf en dubbelglas is echt fijn).

Ik weet nog goed hoe ik in mijn ‘oude’ kantoor (8 meter verderop) met echt e-nor-me speakers een demo cassette met een vaag hiphop beatje afspeelde, ergens begin 1996. Ik nodigde de artiest uit en vertelde haar als een echte stereotype platenbaas dat de productie moderner moest, wat gladder, meer R&B in plaats van ruwe hiphopbeats. Ik moet er nog om grinniken. Zij wist precies wat ze zelf wilde en kwam 2 weken later met de nieuwe opname en mix terug. Verder wilde ze een contract voor 2 singles en dat hebben we ondertekend en “Nasty – Een moment zonder jou” was een feit. Toen de single was gereleast waren we super verbaasd dat het gelijk op 3fm werd gedraaid. Het voelde als een droom. Vijf weken later stond de plaat op nr. 4 in de Nederlandse Top 40!

Vanaf de eerste dag dat ik hier terug ben voel ik me herboren. De ‘serene’ rust geeft zoveel energie in tegenstelling tot een huis met spelende kids een verdieping lager. En helemaal kick-ass was het om mijn logo op de deur te krijgen, wow nog officiëler! Ik kan het iedereen aanraden. Thuis werken is leuk, maar je echt eigen werkplek/ studio/ kantoor is toch nog net even beter. Zo’n nieuw kantoor begint helemaal leeg en geeft je dus de mogelijkheid om je nieuwe plek gelijk precies zo zoals je wilt in te richten. Ik heb alle rotzooi thuis achterlaten, zodat mijn plek niet weer een rommeltje wordt en ik het zo inspirerend kan houden. Het is voor mij nog geeneens 3 minuten met de auto, nog geen 10 minuten fietsen en zo’n 15 minuten lopen!

Voelt als de beste beslissing sinds tijden…