Start Spanning

Als je aan iets nieuws begint, of het nu persoonlijk of zakelijk is, voel je altijd wel wat gezonde spanning. Dat geldt in ieder geval wel voor mij en de maand september zat vol met allerlei startmomenten, even met de billen bloot dus…. Ik had spanning van de nieuwe start van mijn bedrijf, de bijbehorende nieuwe website en spanning voor de reis naar Canada die ik met mijn gezin (2 kleine kids!) ging maken. En over dat laatste voor de beeldvorming, het leek zo`n goed idee in augustus, op avontuur gaan en even echt weg van alles voordat ik weer vol aan de slag zou gaan om content met karakter te maken. Drie weken lang relaxen, walvissen spotten (bucketlist!) en back to nature in Canada. En het was ook een goed idee! Maar vlak voor vertrek toen alle koffers, luierpakketten, snackhapjes en meer klaarstonden dacht ik er een split second echt even anders over. Spanning!

Lekker ontstressen

Die gezonde spanning raakte ik eenmaal in Canada aangekomen wel weer kwijt want man, man, man wat is het daar mooi! Later deze week komt er een kleine reportage online van het beeldmateriaal wat ik daar heb geschoten inclusief walvissenduik. Maar na drie heerlijke weken in Canada was de terugreis met negen uur vertraging gelijk weer een opbouw van ergernis. Lekker hoor dat ontstressen op vakantie maar voordat we thuis waren zat ik er alweer tot over mijn oren in, spanning! En als je dan na een reis van zo`n 28 uur met vertraging op vertraging en twee kids die ver over hun vermoeidheid heen zijn thuiskomt, is de koelkast natuurlijk leeg. Voor we vertrokken hadden we er natuurlijk voor gezorgd dat er geen bederfelijke waar in de koelkast achterbleef. Hoe laat is het?! Nog net tijd om naar de supermarkt te racen en iets te halen wat snel klaar is maar wel fatsoenlijker smaakt dan vliegtuigvoedsel. Dus na aankomst thuis sprong ik gelijk in de auto, sleutel in het contactslot, lampjes aan, omdraaien en starten…..niets. Wel knipperde er lampjes die ik voorheen nog nooit had gezien. Nog een keer proberen leverde hetzelfde resultaat op. Wat bleek het probleem te zijn? De accu was niet leeg maar de spanning wel te laag om het startsysteem in werking te zetten. Spanning!

Elk nadeel heb z`n voordeel

Gelijk was het gevoel van (gezonde) spanning van vóór de vakantie weer terug. Eerst de opbouw van de vertraging en vermoeiende terugreis en vervolgens geen auto én geen eten…. Ik moest de volgende dag gelijk volle bak weer aan de slag dus bijkomen van de vakantie was er ook niet bij. Voordat we vertrokken had ik de lancering van de nieuwe Hush `n Rush website op de planning staan maar door de drukte van de weken ervoor, nieuw concept ontwikkelen, marketing plan op poten zetten en content creëren, besloten we dat over de vakantie heen te tillen. Maar goed, al met al spanning dus! Teveel spanning om ontspannen aan de slag te gaan, te weinig spanning om te starten, gezonde spanning? Ik ben er niet helemaal uit maar laat ik dit blog afsluiten met een positieve noot want geen ontspannen terugreis, geen eten, geen auto maar gelukkig was de snackbar om de hoek nog wel open. Daar ging ons goede voornemen om na de vakantie alleen gezond te eten…..

Silveer van Deinsen

#artdirector #producent #consultant #management
#brands #imagefreak #DJ #gearslut #techscientist