“Kennis is macht” is niet meer, kennis delen is waar het om draait in onze tijd. En mooi om terug te lezen in dit artikel* dat er steeds meer mensen uitdragen dat laten zien wie je bent en waar je voor staat het allerbelangrijkste is om jezelf als brand en bedrijf te onderscheiden. Het is je meest waardevolle (en eigenlijk je enige echte) Unique Selling Point.

De tip over het bingewatch-waardig maken van je content slaat de spijker op z`n kop. De boodschap die je wilt overbrengen, jouw verhaal, wil je in hapklare brokjes met je doelgroep delen zodat zij steeds weer iets nieuws over je ontdekken en nieuwsgierig worden naar meer. Maar wie je bent, je karakter en de oorsprong van je bedrijf, bestaat uit meer dan één aspect en jouw verhaal uit vele obstakels en overwinningen. Daarom is het zo belangrijk om je verhaal (brand story) uit te schrijven of, zoals wij zeggen, een karakterschets te maken en dit uit te werken in jouw verhaal. Op die manier wordt het heel makkelijk om de rode draad te leren kennen en de sleutelthema`s (jouw DNA) te ontdekken. Dat zijn de verborgen schatten die van jouw verhaal een bingewatch-waardige videoserie maken waar je fans of doelgroep geen genoeg van krijgen.

“Waar moet het dan over gaan?!”, is een vraag die ik vaak krijg van ondernemers. Wat mij heel erg heeft geholpen toen ik het verhaal van mijn bedrijf wilde uitschrijven is teruggaan naar het begin. Dat is een goede eerste stap die je zelf kunt zetten. Wat was het dat jou triggerde, die keer dat je voor het allereerst begon met nadenken over wat jij als ondernemer wilde doen? Waar was je? Hoe ervaarde je dat moment en wat heeft het opgeleverd? Jouw verhaal  begon bij dat eerste moment. En ook de mensen om je heen kunnen je hierbij helpen, medewerkers, collega`s en anderen die jou en je bedrijf kennen. Vraag hen eens hoe zij jou en je onderneming ervaren, hoe zouden zij jouw verhaal vertellen? Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat hier hele leuke inzichten uit komen.

Dus als jij worstelt met de vraag “Waar moet het over gaan?!”, is mijn antwoord: kijk naar de mens, persoon en karakter achter je boodschap. Kijk in je ziel en in die van je bedrijf…..

*artikel “Vind je plek in de massa & maak originele content” van Mylène Bouwman gepubliceerd op Frankwatching.com